Συνοπτικό βιογραφικό της Dawn Belkin Martinez 

Η Dawn Belkin Martinez, PhD, LICSW είναι Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας, Κλινική Κοινωνική Λειτουργός και Αναπληρώτρια Κοσμητόρισσα στην Σχολή Κοινωνικής Εργασίας του Boston University  (BUSSW) στις ΗΠΑ.  

Έχει εργαστεί ως κοινωνική λειτουργός στην ψυχιατρική υπηρεσία του Νοσοκομείου Παίδων στην Βοστώνη των ΗΠΑ καθώς και ως συνεργάτιδα- καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Harvard University. Συνολικά η Dawn Belkin Martinez μετρά 30 έτη εμπειρίας ως καθηγήτρια, κλινική κοινωνική λειτουργός αλλά και ως ακτιβίστρια στο κίνημα της συλλογικής απελευθέρωσης (collective liberation).

Η δουλειά της Dawn Belkin Martinez είναι αναγνωρισμένη τόσο σε εθνικό επίπεδο των ΗΠΑ όσο και σε διεθνές επίπεδο ενώ έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία και έχει εκδώσει και το βιβλίο Social Justice in Clinical Practice, A Liberation Health Framework for Social Work (Routledge, 2014).

Είναι μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Ερευνητικού Κέντρου για τον Αντι-ρατσισμό στο Boston University (BU Center for Antiracism) και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Διεθνούς Δικτύου Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών (Social Work Action Network International - Swan-i).

Η Dawn Belkin Martinez είναι ιδρυτικό μέλος του Boston Liberation Health Group, το οποίο παρέχει εκπαίδευση και εποπτεία σε πάνω από 2,700 κοινωνικές/ούς λειτουργούς στην Αμερική. Επιπρόσθετα, ως Αναπληρώτρια  Κοσμητόρισσα για την ισότητα και την συμπερίληψη στην Σχολή Κοινωνικής Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης,  συντονίζει την κλινική πρακτική με οικογένειες και έχει σχεδιάσει και υλοποιεί σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την διαφορετικότητα, την ισότητα και την συμπερίληψη ενώ παράλληλα παρέχει εποπτεία και συμβουλευτική για εφαρμογή της κοινωνικής εργασίας που εστιάζει στην κοινωνική δικαιοσύνη, στις ΗΠΑ και διεθνώς.