Οδηγίες συγγραφής περιλήψεων
Για την συγγραφή των περιλήψεων ακολουθείστε τις ακόλουθες σχετικές οδηγίες:
- Το κείμενο της περίληψης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 300 λέξεις.
- Το κείμενο θα πρέπει να είναι σε τυπικές διαστάσεις A4 (21εκ. x 29,7εκ.) με περιθώρια 2,54 εκ. επάνω-κάτω και 3,17 εκ. δεξιά-αριστερά (είναι οι τυπικές διαστάσεις ενός αρχείου word).
- Το κείμενο θα πρέπει να χρησιμοποιεί τη γραμματοσειρά Arial 11 pt., να είναι μορφοποιημένο σε μονό διάστημα και να έχει πλήρη στοίχιση (justified).
- Ο τίτλος της εργασίας να είναι γραμμένος με κεφαλαίους χαρακτήρες, έντονη γραφή (bold) και κεντρική στοίχιση.
- Αμέσως μετά τον τίτλο ακολουθούν τα ονόματα των συγγραφέων (κεντρική στοίχιση, χωρίς έντονη γραφή).
- Τα ονόματα των συγγραφέων να είναι γραμμένα στην ονομαστική, με πεζοκεφαλαία και να αναφέρεται πρώτα το επώνυμο και στη συνέχεια το όνομα ολογράφως (π.χ. Παπαδόπουλος Ιωάννης).
- Στη δεξιά πλευρά κάθε ονόματος σε μορφή εκθέτη, να αναφέρεται αριθμός ο οποίος θα αντιστοιχεί στην ιδιότητα, τίτλους, στο φορέα – οργανισμό προέλευσης του εκάστοτε συγγραφέα π.χ. Κωνσταντίνου Μαρία1, Παπαδόπουλος Ιωάννης2
- Κοινωνική Λειτουργός, MSc, Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου …
- Ψυχολόγος, Π.Γ.Ν. Αθηνών
- Το όνομα του συγγραφέα που επιθυμεί να παρουσιάσει την εργασία να είναι υπογραμμισμένο (Underlined) χωρίς να είναι έντονα γραμμένο (bold)
Παραδείγματα – Υποδείγματα Περιλήψεων ποσοτικής και ποιοτικής ερευνητικής εργασίας
- ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
Παπαδοπούλου Κωνσταντίνα1, Νικολάου Ειρήνη2, Αναγνώστου Νικόλαος1
- Κοινωνικός Λειτουργός, MSc, Γ.Ν. Αθηνών «Ο Αγ. Ιωάννης»
- Ψυχολόγος, MSc, Π.Γ.Ν. Φλώρινας
Εισαγωγή: Ο καρκίνος προκαλεί διάφορα σωματικά, αλλά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα στους ασθενείς, οι οποίοι συχνά βιώνουν έντονο άγχος και εμφανίζουν κατάθλιψη.
Σκοπός: Σκοπός της εργασίας ήταν η διερεύνηση των επιπέδων άγχους και κατάθλιψης που βιώνουν οι ασθενείς με καρκίνο, οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε ολική ή μερική θεραπέια, συγκρίνοντας τρεις ομάδες με διαφορετικά κλινικά χαρακτηριστικά.
Μεθοδολογία: Πρόκειται για μια συγχρονική αναλυτική μελέτη, τον πληθυσμό της οποίας αποτέλεσαν 168 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε μεγάλα δημόσια Νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι 65 ασθενείς (38,7%), υποβλήθηκαν σε θεραπεία (ομάδα Α), οι 63 ασθενείς (37,5%) σε άλλου είδους θεραπεία, όπως ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία (ομάδα Β) και οι 40 ασθενείς (23,8%) σε ….(ομάδα Γ). Για τη συλλογή των δεδομένων χρησιμοποιήθηκαν τα εξής εργαλεία: α) ερωτηματολόγιο δημογραφικών δεδομένων και κλινικών χαρακτηριστικών, β) Κλίμακα Αυτοαξιολόγησης της Κατάθλιψης (SRDS- Zung) και γ) Κλίμακα Αυτοαξιολόγησης του Άγχους (SRΑS-Zung). Η στατιστική ανάλυση πραγματοποιήθηκε με το Στατιστικό Πακέτο SPSS15, για τις δοκιμασίες Mann-Whitney U Test, Kruskal-Wallis Test και Chi-square test.
Αποτελέσματα: Συνολικά, το 9,6% και το 19% των ασθενών του δείγματος βίωνε συμπτώματα αγχώδους και καταθλιπτικής διαταραχής αντίστοιχα, με υψηλότερο ποσοστό για τους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε ολική θεραπέια(ομάδα Α). Οι ασθενείς των ομάδων Β και Γ εμφάνιζαν λιγότερο άγχος και κατάθλιψη σε σύγκριση με την ομάδα Α (p<0,05). Δεν υπήρχε ωστόσο διαφορά, για τα επίπεδα άγχους (p=0,222) και κατάθλιψης (p=0,198) μεταξύ των ασθενών των ομάδων Β και Γ.
Συμπεράσματα: Οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε ολική θεραπεία βιώνουν υψηλά επίπεδα άγχους και κατάθλιψης. Φαίνεται ότι, παρεμβάσεις όπως εκπαιδευτικά προγράμματα αυτοφροντίδας, μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του άγχους και την πρόληψη της κατάθλιψης που προκαλεί η τραυματική εμπειρία.
Λέξεις – Κλειδιά: Άγχος, αυτοφροντίδα, καρκίνος, κατάθλιψη
Σύνολο λέξεων: 275
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ
Ονοματεπώνυμο:
e-mail:
Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
- ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΜΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος1, Νικολάου Ειρήνη2, Αναγνώστου Μαρία3, Αποστόλου Ελένη4
- Κοινωνικός Λειτουργός, MSc , Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ»
- Νοσηλεύτρια, Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο»
- Κοινωνική Λειτουργός, MSc, PhD, Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο»
- Μαία, MSc, Π.Γ.Ν.Μ. «Έλενα Βενιζέλου»
Εισαγωγή: Η έννοια της επιθυμίας απόκτησης παιδιού εμφανίστηκε όταν άρχισε να γίνεται ευρεία χρήση της φαρμακευτικής αντισύλληψης όπου τα ζευγάρια άρχισαν να προγραμματίζουν εάν και πότε επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά. Παρά τις υπάρχουσες θεωρητικές προσεγγίσεις όσον αφορά στην επιθυμία απόκτησης παιδιού, οι έρευνες στο πεδίο αυτό είναι ελάχιστες. Πιο συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον των ερευνητών εστιάζεται κυρίως στα κίνητρα αναπαραγωγής των υπογόνιμων ζευγαριών, καθώς η εμπειρία της υπογονιμότητας τα ωθεί να αναλογιστούν την επιθυμία τους αυτή.
Σκοπός: η διερεύνηση του βιώματος της επιθυμίας απόκτησης παιδιού, μητέρων που χρησιμοποίησαν σύνθετες μεθόδους αναπαραγωγής (δωρεά σπέρματος, δωρεά ωαρίων, παρένθετη μητέρα).
Μεθοδολογία: Πρόκειται για μια ποιοτική μελέτη, ερμηνευτικής φαινομενολογικής προσέγγισης. Δέκα εννέα μητέρες αφηγήθηκαν την εμπειρία τους από τη σύνθετη μέθοδο αναπαραγωγής στην οποία υπεβλήθησαν (δωρεά σπέρματος, δωρεά ωαρίων, παρένθετη μητέρα), μέσα από ημιδομημένες συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα από το 2009-2012. Η ανάλυση των δεδομένων έγινε σύμφωνα με την τεχνική της θεματικής ανάλυσης.
Αποτελέσματα: Από την ανάλυση των αφηγήσεών των γυναικών, αναδύθηκαν τέσσερις βασικές κατηγορίες, οι οποίες αναδεικνύουν διαφορετικές εμπειρίες στη διαδικασία απόκτησης ενός παιδιού: α) επιθυμία όταν η ηλικία είναι οριακή, β) επιθυμία ως βασική πτυχή της εικόνας εαυτού, γ) επιθυμία υπό όρους και προϋποθέσεις και δ) επιθυμία ως αντιστάθμιση στις ενοχές για παρελθούσα έκτρωση.
Συμπεράσματα: Η επιθυμία για την απόκτηση παιδιού είναι σύνθετη και περιγράφεται περισσότερο ως μια διεργασία, παρά ως κατάσταση ή πτυχή της προσωπικότητας των Ελληνίδων γυναικών. Αυτή η επιθυμία προοδευτικά διαμορφώνεται και συχνά τροποποιείται ως προς την ένταση και το περιεχόμενό της. Η κατάλληλη υποστήριξη των γυναικών και των συντρόφων τους από τους επαγγελματίες υγείας μπορεί να συμβάλλει στη συνειδητοποίηση των κινήτρων που ωθούν τα ελληνικά ζευγάρια στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, αλλά και στη διευκόλυνση των αποφάσεων που καλούνται να πάρουν στην προσπάθειά τους να γίνουν γονείς.
Λέξεις–Κλειδιά: Επιθυμία, υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, υπογονιμότητα, φαινομενολογία
Σύνολο Λέξεων: 297
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ
Ονοματεπώνυμο:
e-mail:
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: